EU/09 BNP kan portas från drottningens fest

Publicerad 2009-05-25

Ledaren i Londons fullmäktige, Jeff Jacobs, har sagt att Richard Barnbrook från British National Party, BNP, inte är välkommen till drottningens palatsparty i Buckingham. Anledningen är att Barnbrook vill ta med ledaren för BNP, Nick Griffin, som gäst, rapporterar brittiska Guardian.

Jeff Jacobs har i ett brev till BNP-politikern, Richard Barnbrook, skrivit att han inte är välkommen om han bjuder in partiledaren Nick Griffin på drottningens trädgårdsfest i juni. Jeff Jacobs menar att Barnbrook utnyttjat sin nominering till det yttersta och att han gett dålig publicitet för Londons nämnd. Jeff Jacobs avråder också Richard Barnbrook från att skapa fler negativa rubriker i framtiden. Under torsdagen kommenterade Richard Barnbrook att han inte har några planer på att byta ut sitt sällskap för festen.

Till festen är alla medlemmar från Londons nämnd, enligt tradition välkomna. En av dem är den konservative borgmästaren Boris Johnsson, som tycker att Barnbrook försöker förvandla ett socialt trevligt evenemang till ett politiskt jippo. En inbjudan till Barnbrook ser Boris Johnsson som en förolämpning mot ers majestät, enligt BBC.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA