EU/09 BNP kan portas från drottningens fest

Publicerad 2009-05-25

Ledaren i Londons fullmäktige, Jeff Jacobs, har sagt att Richard Barnbrook från British National Party, BNP, inte är välkommen till drottningens palatsparty i Buckingham. Anledningen är att Barnbrook vill ta med ledaren för BNP, Nick Griffin, som gäst, rapporterar brittiska Guardian.

Jeff Jacobs har i ett brev till BNP-politikern, Richard Barnbrook, skrivit att han inte är välkommen om han bjuder in partiledaren Nick Griffin på drottningens trädgårdsfest i juni. Jeff Jacobs menar att Barnbrook utnyttjat sin nominering till det yttersta och att han gett dålig publicitet för Londons nämnd. Jeff Jacobs avråder också Richard Barnbrook från att skapa fler negativa rubriker i framtiden. Under torsdagen kommenterade Richard Barnbrook att han inte har några planer på att byta ut sitt sällskap för festen.

Till festen är alla medlemmar från Londons nämnd, enligt tradition välkomna. En av dem är den konservative borgmästaren Boris Johnsson, som tycker att Barnbrook försöker förvandla ett socialt trevligt evenemang till ett politiskt jippo. En inbjudan till Barnbrook ser Boris Johnsson som en förolämpning mot ers majestät, enligt BBC.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA