EU/09 BNP kan portas från drottningens fest

Publicerad 2009-05-25

Ledaren i Londons fullmäktige, Jeff Jacobs, har sagt att Richard Barnbrook från British National Party, BNP, inte är välkommen till drottningens palatsparty i Buckingham. Anledningen är att Barnbrook vill ta med ledaren för BNP, Nick Griffin, som gäst, rapporterar brittiska Guardian.

Jeff Jacobs har i ett brev till BNP-politikern, Richard Barnbrook, skrivit att han inte är välkommen om han bjuder in partiledaren Nick Griffin på drottningens trädgårdsfest i juni. Jeff Jacobs menar att Barnbrook utnyttjat sin nominering till det yttersta och att han gett dålig publicitet för Londons nämnd. Jeff Jacobs avråder också Richard Barnbrook från att skapa fler negativa rubriker i framtiden. Under torsdagen kommenterade Richard Barnbrook att han inte har några planer på att byta ut sitt sällskap för festen.

Till festen är alla medlemmar från Londons nämnd, enligt tradition välkomna. En av dem är den konservative borgmästaren Boris Johnsson, som tycker att Barnbrook försöker förvandla ett socialt trevligt evenemang till ett politiskt jippo. En inbjudan till Barnbrook ser Boris Johnsson som en förolämpning mot ers majestät, enligt BBC.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.