EU/09 BNP lägger flygblad i barnböcker

Publicerad 2009-05-22

British National Party, BNP, fortsätter att skapa rubriker i brittisk media. Den här gången har partiet valt att pynta barnböcker med partiets flygblad i Nottinghams bibliotek.

Under torsdagen upptäckte personal på biblioteket i Nottingham att BNP-aktivister lagt ut flygblad mellan sidor i barnböcker, rapporterar The Mirror. Flygbladen visade amerikanska modeller som poserade som brittiska arbetare. Brittiskt jobb för brittiska arbetare stod det på flygbladen.

Flygbladen har inte bara upprört bibliotekspersonalen. Samma flygblad har förargat brittiska polischefer som under samma period fått hem dem med posten.

Simon Darby, presstalesman för BNP, tycker polisens reaktion tyder på att de inte är neutrala.
– De hade inte reagerat på samma sätt om det hade varit från ett annat parti. Det här visar polisens politiska vinkling, säger han till The Mirror.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro