EU/09 BNP lägger flygblad i barnböcker

Publicerad 2009-05-22

British National Party, BNP, fortsätter att skapa rubriker i brittisk media. Den här gången har partiet valt att pynta barnböcker med partiets flygblad i Nottinghams bibliotek.

Under torsdagen upptäckte personal på biblioteket i Nottingham att BNP-aktivister lagt ut flygblad mellan sidor i barnböcker, rapporterar The Mirror. Flygbladen visade amerikanska modeller som poserade som brittiska arbetare. Brittiskt jobb för brittiska arbetare stod det på flygbladen.

Flygbladen har inte bara upprört bibliotekspersonalen. Samma flygblad har förargat brittiska polischefer som under samma period fått hem dem med posten.

Simon Darby, presstalesman för BNP, tycker polisens reaktion tyder på att de inte är neutrala.
– De hade inte reagerat på samma sätt om det hade varit från ett annat parti. Det här visar polisens politiska vinkling, säger han till The Mirror.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA