EU/09 BNP lägger flygblad i barnböcker

Publicerad 2009-05-22

British National Party, BNP, fortsätter att skapa rubriker i brittisk media. Den här gången har partiet valt att pynta barnböcker med partiets flygblad i Nottinghams bibliotek.

Under torsdagen upptäckte personal på biblioteket i Nottingham att BNP-aktivister lagt ut flygblad mellan sidor i barnböcker, rapporterar The Mirror. Flygbladen visade amerikanska modeller som poserade som brittiska arbetare. Brittiskt jobb för brittiska arbetare stod det på flygbladen.

Flygbladen har inte bara upprört bibliotekspersonalen. Samma flygblad har förargat brittiska polischefer som under samma period fått hem dem med posten.

Simon Darby, presstalesman för BNP, tycker polisens reaktion tyder på att de inte är neutrala.
– De hade inte reagerat på samma sätt om det hade varit från ett annat parti. Det här visar polisens politiska vinkling, säger han till The Mirror.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA