EU/09 BNP-sympatisör uppmanar barn till brott

Publicerad 2009-05-20

Skandalerna inom British National Party, BNP, fortsätter. Helen Forster, som tillverkat flygblad för BNP, uppmanade förra året barn att kasta ägg och skjuta med luftgevär mot hennes asiatiska granne, rapporterar Mirror.

Tio till sjutton år gamla barn uppmanades i augusti kasta ägg och skjuta med luftgevär mot en asiatisk kvinnas hem. Uppmaningen kom från Helen Forster som var arg över att hennes granne tidigare anklagat Forster för rasism.

I måndags, tio månader efter attackerna, dömdes Helen Forster till samhällstjänst. Domstolen menade att även om hon själv inte medverkat, är hon skyldig för att ha uppmanat barnen till brottet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA