EU/09 BNP-sympatisör uppmanar barn till brott

Publicerad 2009-05-20

Skandalerna inom British National Party, BNP, fortsätter. Helen Forster, som tillverkat flygblad för BNP, uppmanade förra året barn att kasta ägg och skjuta med luftgevär mot hennes asiatiska granne, rapporterar Mirror.

Tio till sjutton år gamla barn uppmanades i augusti kasta ägg och skjuta med luftgevär mot en asiatisk kvinnas hem. Uppmaningen kom från Helen Forster som var arg över att hennes granne tidigare anklagat Forster för rasism.

I måndags, tio månader efter attackerna, dömdes Helen Forster till samhällstjänst. Domstolen menade att även om hon själv inte medverkat, är hon skyldig för att ha uppmanat barnen till brottet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA