EU/09 BNP-sympatisör uppmanar barn till brott

Publicerad 2009-05-20

Skandalerna inom British National Party, BNP, fortsätter. Helen Forster, som tillverkat flygblad för BNP, uppmanade förra året barn att kasta ägg och skjuta med luftgevär mot hennes asiatiska granne, rapporterar Mirror.

Tio till sjutton år gamla barn uppmanades i augusti kasta ägg och skjuta med luftgevär mot en asiatisk kvinnas hem. Uppmaningen kom från Helen Forster som var arg över att hennes granne tidigare anklagat Forster för rasism.

I måndags, tio månader efter attackerna, dömdes Helen Forster till samhällstjänst. Domstolen menade att även om hon själv inte medverkat, är hon skyldig för att ha uppmanat barnen till brottet.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.