EU/09 Burop mötte Sverigedemokraterna i Göteborg

Publicerad 2009-05-15

När Sverigedemokraternas valturné kom till Göteborg möttes partiledaren Jimmie Åkesson av högljudda protester.

På torsdagen höll Sverigedemokraterna ett möte i centrala Göteborg som ett led i partiets mål att ta plats i EU-parlamentet vid valet den 7 juni. Men när partiledaren Jimmie Åkesson skulle tala så möttes han, enligt Sveriges radio, av ett hundratal motdemonstranter. Med tutor, busvisslingar och slagord dränktes Åkessons tal. En kvinna omhändertogs för att ha kastat ägg. Men stämningen var inte våldsam utan högljudd, rapporterar Sveriges radio. Vid ett tidigare möte i Mölndal greps en person med tårgas, skriver Nyhetskanalen.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.