EU/09 Burop mötte Sverigedemokraterna i Göteborg

Publicerad 2009-05-15

När Sverigedemokraternas valturné kom till Göteborg möttes partiledaren Jimmie Åkesson av högljudda protester.

På torsdagen höll Sverigedemokraterna ett möte i centrala Göteborg som ett led i partiets mål att ta plats i EU-parlamentet vid valet den 7 juni. Men när partiledaren Jimmie Åkesson skulle tala så möttes han, enligt Sveriges radio, av ett hundratal motdemonstranter. Med tutor, busvisslingar och slagord dränktes Åkessons tal. En kvinna omhändertogs för att ha kastat ägg. Men stämningen var inte våldsam utan högljudd, rapporterar Sveriges radio. Vid ett tidigare möte i Mölndal greps en person med tårgas, skriver Nyhetskanalen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA