EU/09 Minst två mandat till Storrumänska partiet

Publicerad 2009-06-07

Rumänien kan skicka två ultranationalistiska delegater till Europa-parlamentet. Det Storrumänska partiet, PRM, beräknas få 7,2 procent av rösterna, vilket räcker till minst två platser.

Storrumänerna har en retorik som i andra länder återfinns bland de klart nazistiska grupperingarna.

Förstanamnet på listan till Europaparlamentet, partiledaren Corneliu Vadim Tudor har flera gånger sagt att Förintelsen aldrig har ägt rum. Partiets andranamn, affärsmannen och fotbollsmogulen George Becali, har sagt att han skulle göra slut på alla homosexuella om han hade makten att göra det.

Kampanjer mot judarna, som beskrivs som en inhemsk maffia, och landets stora romska grupp, har stått på programmet genom åren.

Partiet grundades 1991 men har inte varit representerat i Europaparlament
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA