EU/09 Österrikisk biskop upprörd hur kors används i FPÖ:s valkampanj

Publicerad 2009-05-25

Wiens ärkebiskop, Christoph Schoenborn, varnade under torsdagen politiska partier från att utnyttja kristna symboler i sina valkampanjer. I sitt tal sa han att korset inte får användas som en kampsymbol mot andra religioner. Ledaren för högerextrema FPÖ, Heinz-Christian Strache höll under ett tal nyligen upp ett kors mot ett muslimskt center, rapporterar BBC.

"Väst i kristna händer" är ord som används i FPÖ:s valkampanj inför Europaparlamentsvalet. Om väst finns i de kristnas händer oroas inte ärkebiskopen över. Däremot undrar han om kristendomen finns i hjärtat hos dem i väst.
– Korset är en symbol för kärlek och i det ingår inte våld eller hat, säger han till BBC.

FPÖ fick 17,5 % av rösterna i förra valet vilket gör det till landets tredje största parti.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA