EU/09 Röstskolk är vanligast inom SD

Publicerad 2009-05-20

Fler än hälften av Sverigedemokraternas kandidater låg på soffan under Europaparlamentsvalen 1999 och 2004. Det visar en granskning från Sveriges Radio Ekot.

Partiets första namn, Sven-Olof Sällström, har inte röstat i något av de tre senaste valen. Förklaringen till det är brist på engagemang, säger han till Sveriges Radio. Han tycker samtidigt att det är självklart att han borde bli tagen på allvar när han uppmanar människor att rösta i detta val.

Margareta Sandstedt, som är tvåa på Sverigedemokraternas lista, uppger att hon inte kan minnas om hon röstat i de senaste valen.
– Det är omöjligt att veta. Det var många år sedan och EU-parlamentsvalet anses inte vara så jättestort val, säger hon till Sveriges Radio.

Partiets tredje namn, Per-Arne Wahlberg röstade varken 1999 eller 2004 vilket han motiverar med familjeskäl.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA