EU/09 Röstskolk är vanligast inom SD

Publicerad 2009-05-20

Fler än hälften av Sverigedemokraternas kandidater låg på soffan under Europaparlamentsvalen 1999 och 2004. Det visar en granskning från Sveriges Radio Ekot.

Partiets första namn, Sven-Olof Sällström, har inte röstat i något av de tre senaste valen. Förklaringen till det är brist på engagemang, säger han till Sveriges Radio. Han tycker samtidigt att det är självklart att han borde bli tagen på allvar när han uppmanar människor att rösta i detta val.

Margareta Sandstedt, som är tvåa på Sverigedemokraternas lista, uppger att hon inte kan minnas om hon röstat i de senaste valen.
– Det är omöjligt att veta. Det var många år sedan och EU-parlamentsvalet anses inte vara så jättestort val, säger hon till Sveriges Radio.

Partiets tredje namn, Per-Arne Wahlberg röstade varken 1999 eller 2004 vilket han motiverar med familjeskäl.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA