EU/09 Röstskolk är vanligast inom SD

Publicerad 2009-05-20

Fler än hälften av Sverigedemokraternas kandidater låg på soffan under Europaparlamentsvalen 1999 och 2004. Det visar en granskning från Sveriges Radio Ekot.

Partiets första namn, Sven-Olof Sällström, har inte röstat i något av de tre senaste valen. Förklaringen till det är brist på engagemang, säger han till Sveriges Radio. Han tycker samtidigt att det är självklart att han borde bli tagen på allvar när han uppmanar människor att rösta i detta val.

Margareta Sandstedt, som är tvåa på Sverigedemokraternas lista, uppger att hon inte kan minnas om hon röstat i de senaste valen.
– Det är omöjligt att veta. Det var många år sedan och EU-parlamentsvalet anses inte vara så jättestort val, säger hon till Sveriges Radio.

Partiets tredje namn, Per-Arne Wahlberg röstade varken 1999 eller 2004 vilket han motiverar med familjeskäl.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.