EU/09 SD-kandidat vill inte besvara EU-frågor

Publicerad 2009-06-01

Maria Liebmann, kandidat för Sverigedemokraterna i Halmstad vill inte svara på några frågor om Europaparlamentsvalet. Åtminstone inte när Halmstadsposten frågade henne om vilka valfrågor som engagerar henne.

På Sverigedemokraternas hemsida står det att Maria Liebamann är kritisk till medlemskapet i EU och att djurskydd är den viktigaste frågan. För Hallandsposten vill hon varken förklara varför väljarna borde lägga en röst på henne, eller något om vilka frågor hon anser är viktiga.

- Jag är inte intresserad, blev svaret.

Hans Bengtsson, statsvetare på Högskolan i Halmstad förvånades över svaret och nämner Piratpartiet som ett parallellt fall. För Hallandsposten förklarade han att partiet vägrar svara på andra frågor än nedladdning, men att det i alla fall är tydliga med att det är ett enfrågesparti.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA