EU/09 SD-kandidat vill inte besvara EU-frågor

Publicerad 2009-06-01

Maria Liebmann, kandidat för Sverigedemokraterna i Halmstad vill inte svara på några frågor om Europaparlamentsvalet. Åtminstone inte när Halmstadsposten frågade henne om vilka valfrågor som engagerar henne.

På Sverigedemokraternas hemsida står det att Maria Liebamann är kritisk till medlemskapet i EU och att djurskydd är den viktigaste frågan. För Hallandsposten vill hon varken förklara varför väljarna borde lägga en röst på henne, eller något om vilka frågor hon anser är viktiga.

- Jag är inte intresserad, blev svaret.

Hans Bengtsson, statsvetare på Högskolan i Halmstad förvånades över svaret och nämner Piratpartiet som ett parallellt fall. För Hallandsposten förklarade han att partiet vägrar svara på andra frågor än nedladdning, men att det i alla fall är tydliga med att det är ett enfrågesparti.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA