EU/09 SD-kandidat vill inte besvara EU-frågor

Publicerad 2009-06-01

Maria Liebmann, kandidat för Sverigedemokraterna i Halmstad vill inte svara på några frågor om Europaparlamentsvalet. Åtminstone inte när Halmstadsposten frågade henne om vilka valfrågor som engagerar henne.

På Sverigedemokraternas hemsida står det att Maria Liebamann är kritisk till medlemskapet i EU och att djurskydd är den viktigaste frågan. För Hallandsposten vill hon varken förklara varför väljarna borde lägga en röst på henne, eller något om vilka frågor hon anser är viktiga.

- Jag är inte intresserad, blev svaret.

Hans Bengtsson, statsvetare på Högskolan i Halmstad förvånades över svaret och nämner Piratpartiet som ett parallellt fall. För Hallandsposten förklarade han att partiet vägrar svara på andra frågor än nedladdning, men att det i alla fall är tydliga med att det är ett enfrågesparti.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.