Fängelse for attacker mot butikspersonal

Publicerad 2009-11-12

Tre tonåringar i England som utfört ett flertal rasistiska attacker har dömts till fängelse, rapporterar BBC.

Tre 17-åringar dömdes till 18 månader fängelse för en serie våldsamma rasistiska attacker mot affärsbiträden i Bristol. Överfallen filmades av övervakningskameror, filmer som sedan användes som bevismaterial under rättegången. Rätten menar att offren valdes ut på grund av deras etnicitet, något som de tre dömda förnekar, uppger BBC.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.