090226_utr_horstmahler_1.jpg\

Horst Mahler dömdes på onsdagen till sex års fängelse.
FOTO: Christian Ditsch/version

Fängelse för Förintelseförnekare

Publicerad 2009-02-26

En tysk domstol dömde på onsdagen advokaten Horst Mahler till sex års fängelse för att ha förnekat Förintelsen och spridit anti-judisk propaganda.

Att förneka Förintelsen är förbjudet i Tyskland och det rekommenderade maxstraffet är fem års fängelse. Domstolen i München valde ändå att döma Horst Mahler till ett sexårigt fängelsestraff efter att han använt rättegången för att fortsätta sprida lögner om Förintelsen. Domare Martin Rieder menade att Mahlers tal vid rättegången visade att han totalt saknar ånger, skriver Herald Tribune. Vid Mahlers slutplädering passade han även på att uttrycka sympati för Richard Williamson, biskop i det katolska prästbrödraskapet SSPX, som står under tysk utredning efter att han under en intervju med SVT:s uppdrag granskning förnekat Förintelsen.

Horst Mahler började sin politiska bana som en av grunderna till terroristgruppen Röda arméfraktionen (RAF). Senare lämnade han vänstern och blev nazist. Han har varit aktiv i tyska nationaldemokratiska partiet (NPD).
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA