Filmade rasistiskt överfall

Publicerad 2009-02-27

Två män, 18 och 20 år gamla, samt en 18-årig kvinna åtalades på torsdagen i Skövde tingsrätt misstänkta för ett brutalt kvinnoöverfall med rasistiska inslag. Gärningsmännen filmade överfallet.

Den misshandlade kvinnan och hennes man jobbade i slutet av januari som städare vid Resecentrum i Skövde då den nu åtalade trion dök upp. Enligt åtalet inleddes trakasserierna omgående. Den 18-åriga kvinnan skrek "jävla svartskallar" och "ni städar, ni är slavar" till paret samtidigt som hon slet ner en av dem från en städmaskin.

Enligt åklagaren eskalerade våldet därifrån. Trion omringade kvinnan och misshandlade henne svårt. Bland annat ska de ha sparkat och släpat kvinnan i håret när hon låg på marken. Efteråt kastade de ner kvinnan i en sopcontainer och låste in henne.

Filmade överfallet


Åklagarens bevisning mot den åtalade trion är stark. Förutom att flera personer blev vittnen till händelsen så spelade den 18-åriga mannen in hela händelseförloppet på sin mobiltelefon. Filmen ska nu användas som bevis vid rättegången.

Brottsmisstankarna gäller bland annat grov misshandel, olaga frihetsberövande och hets mot folkgrupp. De åtalade misstänks även ha gjort sig skyldiga till narkotikabrott och olaga vapeninnehav vid ett annat tillfälle.

Samtliga av de åtalade är kända av polisen sedan tidigare. 20-åringen har en lång rad vålds- och narkotikabrott bakom sig. Även de två artonåringarna är straffade sedan tidigare, bland annat för våldsamt motstånd och olaga hot.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA