Folkfronten förlorade festlokal

Publicerad 2009-10-16

Folkfronten planerade att hålla en kamratafton på Rustkammaren i Söderhamn i helgen. När lokaluthyrarna fick veta vad som skulle ske så satte de stopp för festplanerna.

Stiftelsen som äger lokalen fick bara veta ett personnamn och att det skulle hållas en middag. När de fick tips av polisen och kommunen att det var det nazistiska Folkfronten som skulle hålla möte så bokade de av, uppger helahälsingland.se.
Folkfronten hade uppgett på sin hemsida vart de skulle vara. Partiledaren Daniel Höglund säger till helahälsingland.se att kamrataftonen kommer bli av i alla fall.

Folkfronten är resultatet av ett namnbyte som Nationalsocialistisk Front genomförde förra året.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.