Folkfronten JO-anmäler Söderhamns kommun efter avbokad fest

Publicerad 2009-10-19

Det nazistiska partiet Folkfronten fick i helgen nobben från ytterligare en lokaluthyrare i sin jakt efter en festlokal.
Nu JO-anmäler partiet både polisen och Söderhamns kommun.

I fredags kunde Expo.se berätta att Folkfronten blivit nekade att hyra Rustkammaren i Söderhamn. Efter tips från polisen uppdagades det att personerna bakom middagsbokningen i själva verket var Folkfronten som planerade en så kallad kamratafton.

Nobben igen


I helgen fick partiet återigen nobben då de vände sig till IOGT-NTO för att försöka boka lokal.
- Vi hade fått en förfrågan från en grupp ungdomar om att hyra ut vår samlingslokal. En person hos oss hade också av misstag gett klartecken, säger Ingvar Ingeroth till Helahälsingland.se

När Ingvar Ingeroth gick för att möta personerna som bokat lokalen anlände polisen och bokningen avstyrdes.

Anmäler kommunen


Folkfonten har meddelat att de JO-anmäler Söderhamns kommun och polisen.
"Eftersom polischefen Sten Sundqvist lämnat ut polisens uppgifter och direkt eller indirekt medverkat till att stoppa ett politiskt möte har en JO-anmälan upprättats mot honom. Även en anmälan mot Söderhamns kommun har gjorts då kommunen aktivt använt sin arbetstid till att stoppa ett politiskt partis mötesfrihet", skriver partiet på sin hemsida.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA