Folkfronten JO-anmäler Söderhamns kommun efter avbokad fest

Publicerad 2009-10-19

Det nazistiska partiet Folkfronten fick i helgen nobben från ytterligare en lokaluthyrare i sin jakt efter en festlokal.
Nu JO-anmäler partiet både polisen och Söderhamns kommun.

I fredags kunde Expo.se berätta att Folkfronten blivit nekade att hyra Rustkammaren i Söderhamn. Efter tips från polisen uppdagades det att personerna bakom middagsbokningen i själva verket var Folkfronten som planerade en så kallad kamratafton.

Nobben igen


I helgen fick partiet återigen nobben då de vände sig till IOGT-NTO för att försöka boka lokal.
- Vi hade fått en förfrågan från en grupp ungdomar om att hyra ut vår samlingslokal. En person hos oss hade också av misstag gett klartecken, säger Ingvar Ingeroth till Helahälsingland.se

När Ingvar Ingeroth gick för att möta personerna som bokat lokalen anlände polisen och bokningen avstyrdes.

Anmäler kommunen


Folkfonten har meddelat att de JO-anmäler Söderhamns kommun och polisen.
"Eftersom polischefen Sten Sundqvist lämnat ut polisens uppgifter och direkt eller indirekt medverkat till att stoppa ett politiskt möte har en JO-anmälan upprättats mot honom. Även en anmälan mot Söderhamns kommun har gjorts då kommunen aktivt använt sin arbetstid till att stoppa ett politiskt partis mötesfrihet", skriver partiet på sin hemsida.
Daniel Poohl

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.