Folkpartist hoppar av efter samarbete med SD

Publicerad 2009-11-13

Folkpartisten Stig Strandberg lämnar partiet efter att han fått hård kritik för att ha skrivit en debattartikel tillsammans med sverigedemokraten William Petzäll. Det rapporterar Sveriges radio Sjuhärad.

Debattartikeln publicerades i Borås tidning i tisdags. Enligt SR Sjuhärad hade både Petzäll och Strandberg skrivit under den. Artikeln anklagade Ung vänster för att använda olagliga metoder för att sprida sin politik.

Stig Strandbergs partikollega Mark Rolf Hallberg protesterade mot att Strandberg skrev en artikel tillsammans med en Sverigedemokrat. Nu, tre dagar senare, lämnar också Strandberg partiet.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.