Förintelseförnekande biskop döms till böter

Publicerad 2009-10-29

Den katolske biskopen Richard Williamson har ålagst att böta totalt 123 000 kronor för att han ifrågasatt Förintelsen, rapporterar TT.

Det var under en intervju i Uppdrag Granskning som Williamson, medlem i den antisemitiska katolska utbrytargruppen SSPX, hävdade att endast "200 000 till 300 000 judar dog i de nazistiska dödslägren.
– Inte en enda jude dödades i gaskammare. Det vara bara lögner, lögner, hävdade han.

Nu har Willamson två veckor på sig att överklaga statsåklagaren i Regensburgs krav på böter.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.