Förlag sätter stopp för Sverigedemokrat

Publicerad 2009-10-01

Historiska Media hade beställt artiklar av Sverigedemokraternas senaste nyförvärv, Stellan Bojerud. Nu sätter förlaget stopp för publicering.

Bojerud är militärhistoriker med ett politiskt förflutet i Centerpartiet och Moderaterna. Han har under många år arbetat som yrkesofficer och undervisat vid Försvarshögskolan.
Stellan Bojerud har som ny medlem i Sverigedemokraterna gått rakt in i den arbetsgrupp som ska skriva den försvarspolitiska delen i partiets valmanifest.

Historiska Media hade beställt artiklar till tidningen Militär Historia. De kommer nu inte publiceras. Förlaget menar att Bojerud kommer förknippas med Sverigedemokraterna vilket de inte är intresserade av att bli.
– Vi vill inte förknippas med några politiska partier. Jag skulle även vara skeptisk till att publicera artiklar av försvarsminister Sten Tolgfors eller försvarspolitiker från andra partier, säger Magnus Bergsten på Historiska Media till Sydsvenskan.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.