Förlag sätter stopp för Sverigedemokrat

Publicerad 2009-10-01

Historiska Media hade beställt artiklar av Sverigedemokraternas senaste nyförvärv, Stellan Bojerud. Nu sätter förlaget stopp för publicering.

Bojerud är militärhistoriker med ett politiskt förflutet i Centerpartiet och Moderaterna. Han har under många år arbetat som yrkesofficer och undervisat vid Försvarshögskolan.
Stellan Bojerud har som ny medlem i Sverigedemokraterna gått rakt in i den arbetsgrupp som ska skriva den försvarspolitiska delen i partiets valmanifest.

Historiska Media hade beställt artiklar till tidningen Militär Historia. De kommer nu inte publiceras. Förlaget menar att Bojerud kommer förknippas med Sverigedemokraterna vilket de inte är intresserade av att bli.
– Vi vill inte förknippas med några politiska partier. Jag skulle även vara skeptisk till att publicera artiklar av försvarsminister Sten Tolgfors eller försvarspolitiker från andra partier, säger Magnus Bergsten på Historiska Media till Sydsvenskan.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA