Förlag sätter stopp för Sverigedemokrat

Publicerad 2009-10-01

Historiska Media hade beställt artiklar av Sverigedemokraternas senaste nyförvärv, Stellan Bojerud. Nu sätter förlaget stopp för publicering.

Bojerud är militärhistoriker med ett politiskt förflutet i Centerpartiet och Moderaterna. Han har under många år arbetat som yrkesofficer och undervisat vid Försvarshögskolan.
Stellan Bojerud har som ny medlem i Sverigedemokraterna gått rakt in i den arbetsgrupp som ska skriva den försvarspolitiska delen i partiets valmanifest.

Historiska Media hade beställt artiklar till tidningen Militär Historia. De kommer nu inte publiceras. Förlaget menar att Bojerud kommer förknippas med Sverigedemokraterna vilket de inte är intresserade av att bli.
– Vi vill inte förknippas med några politiska partier. Jag skulle även vara skeptisk till att publicera artiklar av försvarsminister Sten Tolgfors eller försvarspolitiker från andra partier, säger Magnus Bergsten på Historiska Media till Sydsvenskan.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA