Förundersökning om förtal läggs ned

Publicerad 2009-11-25

En förundersökning om förtal som inleddes efter att den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen hängt ut dömd pedofil har lagts ned.

Chefåklagare Bertil Månsson säger till SVT Mittnytt att förundersökningen läggs ned eftersom målsägaren inte längre vill medverka i utredningen. Åklagaren tilläger samtidigt att han fortfarande anser att det kan röra sig om förtal, men befarar att även andra förundersökningar i samma ärende kan komma att läggas ned av samma anledning.

Det var i augusti som Svenska motståndsrörelsen inledde en kampanj där dömda pedofiler hängs ut i flygblad.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA