Förundersökning om förtal läggs ned

Publicerad 2009-11-25

En förundersökning om förtal som inleddes efter att den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen hängt ut dömd pedofil har lagts ned.

Chefåklagare Bertil Månsson säger till SVT Mittnytt att förundersökningen läggs ned eftersom målsägaren inte längre vill medverka i utredningen. Åklagaren tilläger samtidigt att han fortfarande anser att det kan röra sig om förtal, men befarar att även andra förundersökningar i samma ärende kan komma att läggas ned av samma anledning.

Det var i augusti som Svenska motståndsrörelsen inledde en kampanj där dömda pedofiler hängs ut i flygblad.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.