Fransk moské attackerad

Publicerad 2009-08-21

Två män i 20-årsåldern greps i onsdags misstänkta för att ha vandaliserat en moské i Toul i östra Frankrike, rapporterar Reuters.

De två männen ska bland annat ha klottrat hakkors på moskéns fasad och skrivit slagord som "Frankrike för fransmän". Dessutom hängdes ett grishuvud på moskéns dörr.

Dådet fördöms av åklagaren Raymond Morey som i en intervju med Reuters kallar vandaliseringen för oacceptabel. Även Nurdin Hamza, talesman för den lokala avdelningen för föreningen Maghrebi, en organisation för landets nordafrikaner, upprörs över dådet.
– Oavsett om det är en moské, en synagoga, ett buddhistiskt tempel eller något annat som drabbas så kommer vi alltid fördöma det.
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA