Fransk moské attackerad

Publicerad 2009-08-21

Två män i 20-årsåldern greps i onsdags misstänkta för att ha vandaliserat en moské i Toul i östra Frankrike, rapporterar Reuters.

De två männen ska bland annat ha klottrat hakkors på moskéns fasad och skrivit slagord som "Frankrike för fransmän". Dessutom hängdes ett grishuvud på moskéns dörr.

Dådet fördöms av åklagaren Raymond Morey som i en intervju med Reuters kallar vandaliseringen för oacceptabel. Även Nurdin Hamza, talesman för den lokala avdelningen för föreningen Maghrebi, en organisation för landets nordafrikaner, upprörs över dådet.
– Oavsett om det är en moské, en synagoga, ett buddhistiskt tempel eller något annat som drabbas så kommer vi alltid fördöma det.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA