Fransk moské attackerad

Publicerad 2009-08-21

Två män i 20-årsåldern greps i onsdags misstänkta för att ha vandaliserat en moské i Toul i östra Frankrike, rapporterar Reuters.

De två männen ska bland annat ha klottrat hakkors på moskéns fasad och skrivit slagord som "Frankrike för fransmän". Dessutom hängdes ett grishuvud på moskéns dörr.

Dådet fördöms av åklagaren Raymond Morey som i en intervju med Reuters kallar vandaliseringen för oacceptabel. Även Nurdin Hamza, talesman för den lokala avdelningen för föreningen Maghrebi, en organisation för landets nordafrikaner, upprörs över dådet.
– Oavsett om det är en moské, en synagoga, ett buddhistiskt tempel eller något annat som drabbas så kommer vi alltid fördöma det.
Daniel Poohl

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.