Fredlig protest mot nazism ställs in

Publicerad 2009-10-19

Det blir ingen samordnad protest mot nazism i Lund inför extremhögerns 30-november-firande, det slår Ulf Nymark från Demokratisk vänster fast i en intervju i Sydsvenskan.

Efter förra årets oroligheter i samband med 30-novemberdemonstrationerna i Lund föreslog den lokala vänsterorganisationen Demokratisk vänster en samlad manifestation den 29 november. Då var både Socialdemokraterna och Moderaterna positiva till idén. Nu har intresset svalnat.

- Det rann ut i sanden. Vi fick ingen respons från Socialdemokraterna och Moderaterna, säger Ulf Nymark till Sydsvenskan.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.