Fredlig protest mot nazism ställs in

Publicerad 2009-10-19

Det blir ingen samordnad protest mot nazism i Lund inför extremhögerns 30-november-firande, det slår Ulf Nymark från Demokratisk vänster fast i en intervju i Sydsvenskan.

Efter förra årets oroligheter i samband med 30-novemberdemonstrationerna i Lund föreslog den lokala vänsterorganisationen Demokratisk vänster en samlad manifestation den 29 november. Då var både Socialdemokraterna och Moderaterna positiva till idén. Nu har intresset svalnat.

- Det rann ut i sanden. Vi fick ingen respons från Socialdemokraterna och Moderaterna, säger Ulf Nymark till Sydsvenskan.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA