Frihetspartiet backar från Geert Wilders utspel

Publicerad 2009-06-18

Den holländska partiet Frihetspartiet, PVV, går emot sin partiledare Geert Wilders.

Wilders intervjuades i helgen i dansk tv. Där förklarade han att "det bara finns en lösning" på problemet med muslimer som begår brott eller vill ha Sharia-lagstiftning; att kasta ut dem ur landet. Nu har företrädare för Frihetspartiet, PVV, backat från Wilders kontroversiella utspel. Partiet ställer sig inte bakom kravet som enligt Wilders skulle leda till massutvisningar av miljontals muslimer. Frihetspartiet står i stället kvar vid sitt tidigare krav på att personer med dubbla medborgarskap ska kunna utvisas om de bryter mot lagen.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.