Frihetspartiet backar från Geert Wilders utspel

Publicerad 2009-06-18

Den holländska partiet Frihetspartiet, PVV, går emot sin partiledare Geert Wilders.

Wilders intervjuades i helgen i dansk tv. Där förklarade han att "det bara finns en lösning" på problemet med muslimer som begår brott eller vill ha Sharia-lagstiftning; att kasta ut dem ur landet. Nu har företrädare för Frihetspartiet, PVV, backat från Wilders kontroversiella utspel. Partiet ställer sig inte bakom kravet som enligt Wilders skulle leda till massutvisningar av miljontals muslimer. Frihetspartiet står i stället kvar vid sitt tidigare krav på att personer med dubbla medborgarskap ska kunna utvisas om de bryter mot lagen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA