Fyra gripna för att ha planerat terrordåd mot synagoga

Publicerad 2009-05-22

Polisen grep under onsdagsnatten fyra män som misstänks ha planerat sprängattentat mot två synagogor i USA.

De misstänkta terroristerna hade lagt ut, vad de trodde var, det explosiva ämnet C-4 i en synagoga i Bronx och hade planerat att lägga samma ämne i ytterligare en synagoga under onsdagen. Ämnet som de använt sig av var ofarligt men männen var övertygade om att det var explosivt. Motivet till gärningen var att männen upprörts även att många muslimer mördats i Afghanistan och Pakistan. Det sa kommissarie Raymond Kelly under torsdagen under en presskonferens på en av de utsatta synagogorna, Riverdales judiska center.
– De tyckte att det inte skulle vara mer än rätt om judar skulle dö i den här attacken.

Männen hade också planerat att skjuta ner ett antal militärplan. Pistolerna som de hade tänkt använda var precis som bomberna fejkade.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA