Fyra gripna för att ha planerat terrordåd mot synagoga

Publicerad 2009-05-22

Polisen grep under onsdagsnatten fyra män som misstänks ha planerat sprängattentat mot två synagogor i USA.

De misstänkta terroristerna hade lagt ut, vad de trodde var, det explosiva ämnet C-4 i en synagoga i Bronx och hade planerat att lägga samma ämne i ytterligare en synagoga under onsdagen. Ämnet som de använt sig av var ofarligt men männen var övertygade om att det var explosivt. Motivet till gärningen var att männen upprörts även att många muslimer mördats i Afghanistan och Pakistan. Det sa kommissarie Raymond Kelly under torsdagen under en presskonferens på en av de utsatta synagogorna, Riverdales judiska center.
– De tyckte att det inte skulle vara mer än rätt om judar skulle dö i den här attacken.

Männen hade också planerat att skjuta ner ett antal militärplan. Pistolerna som de hade tänkt använda var precis som bomberna fejkade.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA