Gäng misshandlade två personer

Publicerad 2009-09-08

20 till 30 personer jagade och misshandlade två personer i Björnö utanför Stockholm samtidigt som de skrek rasistiska skällsord.

Förra lördagen misshandlades två unga män som hade varit på en strandfest i ett naturreservat i Björnö i Nacka, uppger Mitt i Värmdö.
Plötsligt ska en av männen ha blivit jagad av flera personer som har beskrivits vara män med rakade huvuden. Mannen försökte springa ifrån dem men föll omkull. Medan han låg ned sparkade åtta män på honom och skrek rasistiska slagord.
Den andre mannen sprang efter sin vän, när han kom fram till platsen blev även han misshandlad av flera sparkar och slag.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.