Gaybar i Israel utsatt för skottlossning

Publicerad 2009-08-03

På lördagen utsattes en gaybar i Tel Aviv för ett terrordåd när en svartklädd och maskerad man öppnade eld mot homo- och bisexuella som stod utanför baren. En man och en flicka dödades och ett tiotal fick föras till sjukhus med skottskador, rapporterar TT.

Dådet misstänks ha vara ett hatbrott. Gärningsmannen, som på söndagen fortfarande var på fri fot, ska efter skottlossningen även ha försökt attackera en annan känd samlingsplats för hbt-personer.

Såväl premiärminister Benjamin Netanyahu som oppositionsledaren Tzipi Livni har uttryckt sin bestörtning över dådet, skriver QX.

I Stockholm samlades på söndagen ett drygt hundratal personer för att visa sitt stöd för hbt-röreslen i Tel Aviv.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.