Gaybar i Israel utsatt för skottlossning

Publicerad 2009-08-03

På lördagen utsattes en gaybar i Tel Aviv för ett terrordåd när en svartklädd och maskerad man öppnade eld mot homo- och bisexuella som stod utanför baren. En man och en flicka dödades och ett tiotal fick föras till sjukhus med skottskador, rapporterar TT.

Dådet misstänks ha vara ett hatbrott. Gärningsmannen, som på söndagen fortfarande var på fri fot, ska efter skottlossningen även ha försökt attackera en annan känd samlingsplats för hbt-personer.

Såväl premiärminister Benjamin Netanyahu som oppositionsledaren Tzipi Livni har uttryckt sin bestörtning över dådet, skriver QX.

I Stockholm samlades på söndagen ett drygt hundratal personer för att visa sitt stöd för hbt-röreslen i Tel Aviv.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA