Geert Wilders: ”Utvisa kriminella muslimer”

Publicerad 2009-06-16

I helgen kom till slut den holländske politikern Geert Wilders till Danmark. Hans besök har varit föremål för heta politiska diskussioner. Men när den antiislamska organisationen International Free Press Society på söndagen inledde sin konferens om ”Yttrandefrihet och islam” fanns den kontroversiella holländske politikern på plats.

Redan på lördagen intervjuades han i dansk tv. Där förklarade Wilders att ”det bara finns en lösning” på problemet med muslimer som begår brott eller vill ha Sharia-lagstiftning; att kasta ut dem ur landet. Dessutom vill Wilders förbjuda invandring från muslimska länder.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.