Hakkors inbränt vid skola

Publicerad 2009-09-03

Utanför Sannerudsskolan i Kil har någon på marken bränt in ett hakkkors. Händelsen har polisanmälts av skolledningen, skriver nwt.se.

Polisen har inte gripen någon för gärningen, men i närheten av hakkorset har petflaskor återfunnits vilka tros ha innehållet bensin. Det har även kommit in tips till polisen som de arbetar vidare med, skriver nwt.se.

Skolan har under sommaren haft problem med skadegörelse och rektorn misstänker att det kan röra sig om samma personer.

– Men jag kan inte säga att vi har stora problem med rasister här på skolan. Det rör sig om några enstaka individer med sådana åsikter. Det här är skadegörelse helt enkelt, säger Göran Nilsson, rektor på Sannerudsskolan, till Värmlandsnytt.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.