Hakkors inbränt vid skola

Publicerad 2009-09-03

Utanför Sannerudsskolan i Kil har någon på marken bränt in ett hakkkors. Händelsen har polisanmälts av skolledningen, skriver nwt.se.

Polisen har inte gripen någon för gärningen, men i närheten av hakkorset har petflaskor återfunnits vilka tros ha innehållet bensin. Det har även kommit in tips till polisen som de arbetar vidare med, skriver nwt.se.

Skolan har under sommaren haft problem med skadegörelse och rektorn misstänker att det kan röra sig om samma personer.

– Men jag kan inte säga att vi har stora problem med rasister här på skolan. Det rör sig om några enstaka individer med sådana åsikter. Det här är skadegörelse helt enkelt, säger Göran Nilsson, rektor på Sannerudsskolan, till Värmlandsnytt.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA