Hakkors sprejades på SD-politikers bil

Publicerad 2009-10-02

Sverigedemokraten Adam Marttinen har fått sin bil spejad med hakkors. Marttinen är lokal ordförande och ledamot för Sverigedemokraterna i Eskilstuna kommunfullmäktige.

Bilen, som stod parkerad i närheten av Adam Marttinens bostad, utsattes för skadegörelse på torsdagen. Marttinen säger till Eskilstuna-Kuriren att någon sprejat hakkors och AFA på bilen, dessutom har den fått bucklor och lyktglasen sönderslagna. Händelsen har polisanmälts.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA