Hennix anmäler tidning - igen

Publicerad 2009-09-01

För andra gången anmäler den före detta partiledaren för Nationaldemokraterna, Nils-Eric Hennix, tidningen Norra Skåne till Justitiekanslern.

Mimmi Karlsson, ansvarig utgivare på Norra Skåne, står åtalad för brott mot tryckfrihetsförordningens bestämmelser om tystnadsplikt. Detta efter att hon namngivit Nils-Eric Hennix i artikel, trots att han ska ha blivit lovad anonymitet.

I samband med att Norra Skåne rapporterat från rättegången, så har Hennix namn nämnts, vilket fått Hennix att återigen anmäla att tidningens för att ha brutit mot anonymitetsskyddet, uppger Kristianstadsbladet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA