Hennix anmäler tidning - igen

Publicerad 2009-09-01

För andra gången anmäler den före detta partiledaren för Nationaldemokraterna, Nils-Eric Hennix, tidningen Norra Skåne till Justitiekanslern.

Mimmi Karlsson, ansvarig utgivare på Norra Skåne, står åtalad för brott mot tryckfrihetsförordningens bestämmelser om tystnadsplikt. Detta efter att hon namngivit Nils-Eric Hennix i artikel, trots att han ska ha blivit lovad anonymitet.

I samband med att Norra Skåne rapporterat från rättegången, så har Hennix namn nämnts, vilket fått Hennix att återigen anmäla att tidningens för att ha brutit mot anonymitetsskyddet, uppger Kristianstadsbladet.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.