Högerextremt parti kan få miljonbidrag

Publicerad 2009-09-10

Det tyska högerextrema partiet NPD kan komma att få drygt en miljon i statliga bidrag för ett utbildningscenter, rapporterar Der Spiegel.

I och med att NPD lyckades behålla sitt mandat i valet till delstatsparlamentet i Saxen kan partiet nu söka pengar från staten. Enligt reglerna får ett parti som blir omvalt möjlighet att söka pengar till en stiftelse. NPD planerar därför att ombilda sitt utbildningscenter för nationell identitet till en stiftelse.

Enligt Der Spiegel har NPD deklarerat att partiet så fort som möjligt kommer undersöka möjligheterna att söka pengar.

Det tyska vänsterpartiet och de gröna har protesterat mot reglerna och menar att NPD inte ska ha rätt att söka pengar eftersom partiet har en främlingsfientlig agenda.
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA