Högerextremt parti kan få miljonbidrag

Publicerad 2009-09-10

Det tyska högerextrema partiet NPD kan komma att få drygt en miljon i statliga bidrag för ett utbildningscenter, rapporterar Der Spiegel.

I och med att NPD lyckades behålla sitt mandat i valet till delstatsparlamentet i Saxen kan partiet nu söka pengar från staten. Enligt reglerna får ett parti som blir omvalt möjlighet att söka pengar till en stiftelse. NPD planerar därför att ombilda sitt utbildningscenter för nationell identitet till en stiftelse.

Enligt Der Spiegel har NPD deklarerat att partiet så fort som möjligt kommer undersöka möjligheterna att söka pengar.

Det tyska vänsterpartiet och de gröna har protesterat mot reglerna och menar att NPD inte ska ha rätt att söka pengar eftersom partiet har en främlingsfientlig agenda.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA