Holländsk högerextremist åtalas

Publicerad 2009-01-22

Den holländske politikerna Geert Wilders, grundare av det antimuslimska Frihetspartiet, kommer att åtalas för hets mot folkgrupp.

Det står klart efter ett beslut i nederländsk domstol. Wilders anses ha gjort sig skyldig till uppviglande och diskriminerande uttalanden om muslimer. Enligt TT-AFP ska distriktsdomstolen i Amsterdam ha ansett att Wilders genom att angripa den muslimska religionens symboler ska ha kränkt de muslimska troende.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA