Holländsk politiker inte välkommen till dansk konferens

Publicerad 2009-05-18

Geert Wilders från holländska Frihetspartiet (PVV) får inte lov att delta på en konferens för yttrandefrihet och mot extremism i Danmark till hösten. Det beskedet kom förra veckan från Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister.

Gert Wilders besök till Danmark har diskuterats länge och har fördröjt tidpunkten för konferensen. Från början skulle den hållas i juni. Men nu är den förflyttad till hösten. Men den kommer att arrangeras utan Geert Wilders sedan den danske statsministern dragit in inbjudan till den kontroversielle holländske politikern

Pia Kjærsgard säger att Dansk Folkeparti kommer att ta upp frågan på nytt när konferensen närmar sig. Själv kommenterar Gert Wilders sin indragna inbjudan med att Danmarks statsminister "uppenbarligen inte kan vara en riktig människa".

Geert Wilders blev känd efter att han 2008 gav ut den islamfientliga kortfilmen Fitna. I Holland har politikern velat förbjuda koranen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA