Holländsk politiker inte välkommen till dansk konferens

Publicerad 2009-05-18

Geert Wilders från holländska Frihetspartiet (PVV) får inte lov att delta på en konferens för yttrandefrihet och mot extremism i Danmark till hösten. Det beskedet kom förra veckan från Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister.

Gert Wilders besök till Danmark har diskuterats länge och har fördröjt tidpunkten för konferensen. Från början skulle den hållas i juni. Men nu är den förflyttad till hösten. Men den kommer att arrangeras utan Geert Wilders sedan den danske statsministern dragit in inbjudan till den kontroversielle holländske politikern

Pia Kjærsgard säger att Dansk Folkeparti kommer att ta upp frågan på nytt när konferensen närmar sig. Själv kommenterar Gert Wilders sin indragna inbjudan med att Danmarks statsminister "uppenbarligen inte kan vara en riktig människa".

Geert Wilders blev känd efter att han 2008 gav ut den islamfientliga kortfilmen Fitna. I Holland har politikern velat förbjuda koranen.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.