Holländsk politiker inte välkommen till dansk konferens

Publicerad 2009-05-18

Geert Wilders från holländska Frihetspartiet (PVV) får inte lov att delta på en konferens för yttrandefrihet och mot extremism i Danmark till hösten. Det beskedet kom förra veckan från Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister.

Gert Wilders besök till Danmark har diskuterats länge och har fördröjt tidpunkten för konferensen. Från början skulle den hållas i juni. Men nu är den förflyttad till hösten. Men den kommer att arrangeras utan Geert Wilders sedan den danske statsministern dragit in inbjudan till den kontroversielle holländske politikern

Pia Kjærsgard säger att Dansk Folkeparti kommer att ta upp frågan på nytt när konferensen närmar sig. Själv kommenterar Gert Wilders sin indragna inbjudan med att Danmarks statsminister "uppenbarligen inte kan vara en riktig människa".

Geert Wilders blev känd efter att han 2008 gav ut den islamfientliga kortfilmen Fitna. I Holland har politikern velat förbjuda koranen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA