Italiensk präst bar svastikaarmband

Publicerad 2009-05-02

Prästen Angelo Idi chockerade nyligen sin församling i Vigevano, i norra Italien, när han klev in i en kyrka med ett svastikaarmband. Angelo Idi säger sig vara stolt över sina högerextrema åsikter och anser inte att folk borde bry sig om var han står politiskt. Han tycker folk borde ge mer uppmärksamhet åt hur han är som präst, rapporterar Austrian Times.

I norra Italien är präster med högerextrema åsikter inte ovanliga inom den katolska kyrkan. Förra månaden blev en präst påkommen med att göra en Hitlerhälsning på ett nynazistiskt möte. Själv hävdar han att detta var en välsignelse riktad mot folksamlingen på mötet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA