Italiensk präst bar svastikaarmband

Publicerad 2009-05-02

Prästen Angelo Idi chockerade nyligen sin församling i Vigevano, i norra Italien, när han klev in i en kyrka med ett svastikaarmband. Angelo Idi säger sig vara stolt över sina högerextrema åsikter och anser inte att folk borde bry sig om var han står politiskt. Han tycker folk borde ge mer uppmärksamhet åt hur han är som präst, rapporterar Austrian Times.

I norra Italien är präster med högerextrema åsikter inte ovanliga inom den katolska kyrkan. Förra månaden blev en präst påkommen med att göra en Hitlerhälsning på ett nynazistiskt möte. Själv hävdar han att detta var en välsignelse riktad mot folksamlingen på mötet.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.