Italiensk präst bar svastikaarmband

Publicerad 2009-05-02

Prästen Angelo Idi chockerade nyligen sin församling i Vigevano, i norra Italien, när han klev in i en kyrka med ett svastikaarmband. Angelo Idi säger sig vara stolt över sina högerextrema åsikter och anser inte att folk borde bry sig om var han står politiskt. Han tycker folk borde ge mer uppmärksamhet åt hur han är som präst, rapporterar Austrian Times.

I norra Italien är präster med högerextrema åsikter inte ovanliga inom den katolska kyrkan. Förra månaden blev en präst påkommen med att göra en Hitlerhälsning på ett nynazistiskt möte. Själv hävdar han att detta var en välsignelse riktad mot folksamlingen på mötet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA