Judisk begravningsplats attackerad igen

Publicerad 2009-01-14

Judiska begravningsplatsen i Malmö utsattes tidigt på tisdagsmorgonen för ett tredje brandattentat på kort tid, skriver Svenska Dagbladet.

Vid halv sex tiden fick polisen i Malmö uppgifter om att kapellet brann. Någon hade slängt flaskor med brännbar vätska och papper. Elden släktes snabbt och några större materiella skador kunde undvikas. Ingen person kom till skada vid attacken, skriver Svenska Dagbladet.

Även judiska församlingens lokal i Helsingborg har vid två tillfällen eldhärjats och den israeliska ambassaden i Stockholm har utsatts för antisemitiskt klotter.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA