Judisk begravningsplats attackerad igen

Publicerad 2009-01-14

Judiska begravningsplatsen i Malmö utsattes tidigt på tisdagsmorgonen för ett tredje brandattentat på kort tid, skriver Svenska Dagbladet.

Vid halv sex tiden fick polisen i Malmö uppgifter om att kapellet brann. Någon hade slängt flaskor med brännbar vätska och papper. Elden släktes snabbt och några större materiella skador kunde undvikas. Ingen person kom till skada vid attacken, skriver Svenska Dagbladet.

Även judiska församlingens lokal i Helsingborg har vid två tillfällen eldhärjats och den israeliska ambassaden i Stockholm har utsatts för antisemitiskt klotter.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.