Kallade polis "jävla svartskallar"

Publicerad 2009-04-07

En 19-åring från Nynäshamn gjorde upprepade Hitlerhälsningar på en festival och uppgav sig vara stolt nazist och medlem i NSF. Han avslutade festivalen med att kalla poliser för " jävla svartskallar".

19-åringen var i slutet av augusti förra året med sina vänner på festivalen Skogsröjet i Finspång. Fram mot kvällen uppmärksammades han av en polispatrull när han, enligt åtalet, gjorde flera så kallade Hitlerhälsningar och skrek "Sieg heil". När polisen konfronterade 19-åringen uppgav han sig vara stolt nazist och medlem i Nationalsocialistisk front, NSF.

På grund av sin berusning omhändertogs 19-åringen av polis. I transporten in till polisstationen i Norrköping ska 19-åringen ha kallat poliserna "negerjävel", "Sieg heil" och "svarta är äckliga".

Han åtalas för hets mot folkgrupp och förolämpning. I förhör uppger 19-åringen att han inte minns händelsen.
Kenny Hjälte

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA