Kallade polis "jävla svartskallar"

Publicerad 2009-04-07

En 19-åring från Nynäshamn gjorde upprepade Hitlerhälsningar på en festival och uppgav sig vara stolt nazist och medlem i NSF. Han avslutade festivalen med att kalla poliser för " jävla svartskallar".

19-åringen var i slutet av augusti förra året med sina vänner på festivalen Skogsröjet i Finspång. Fram mot kvällen uppmärksammades han av en polispatrull när han, enligt åtalet, gjorde flera så kallade Hitlerhälsningar och skrek "Sieg heil". När polisen konfronterade 19-åringen uppgav han sig vara stolt nazist och medlem i Nationalsocialistisk front, NSF.

På grund av sin berusning omhändertogs 19-åringen av polis. I transporten in till polisstationen i Norrköping ska 19-åringen ha kallat poliserna "negerjävel", "Sieg heil" och "svarta är äckliga".

Han åtalas för hets mot folkgrupp och förolämpning. I förhör uppger 19-åringen att han inte minns händelsen.
Kenny Hjälte

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.