Kallade polis "jävla svartskallar"

Publicerad 2009-04-07

En 19-åring från Nynäshamn gjorde upprepade Hitlerhälsningar på en festival och uppgav sig vara stolt nazist och medlem i NSF. Han avslutade festivalen med att kalla poliser för " jävla svartskallar".

19-åringen var i slutet av augusti förra året med sina vänner på festivalen Skogsröjet i Finspång. Fram mot kvällen uppmärksammades han av en polispatrull när han, enligt åtalet, gjorde flera så kallade Hitlerhälsningar och skrek "Sieg heil". När polisen konfronterade 19-åringen uppgav han sig vara stolt nazist och medlem i Nationalsocialistisk front, NSF.

På grund av sin berusning omhändertogs 19-åringen av polis. I transporten in till polisstationen i Norrköping ska 19-åringen ha kallat poliserna "negerjävel", "Sieg heil" och "svarta är äckliga".

Han åtalas för hets mot folkgrupp och förolämpning. I förhör uppger 19-åringen att han inte minns händelsen.
Kenny Hjälte

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA