Känd amerikansk nazist gripen för uppvigling

Publicerad 2009-06-10

Den amerikanske nazisten Hal Turner har gripits av polis, rapporterar bloggen Hatewatch. Turner kan komma skickas till Connecticut där han står anklagad för att ha uppmanat till våld mot två statstjänstemän

Det var under 2008 som Turner på sin blogg uppmanade sina läsare att ta till vapen mot två av Connecticuts statstjänstemän. Enligt Michael Fallon från polisen i Connecticut har Turner i och med sitt blogginlägg gått över yttrandefrihetens gränser. Turner väntar nu på att rätten ska avgöra om han ska skickas tillbaka till Connecticut eller inte.

Hal Turner är känd för att rutinmässigt uppmana till våld mot sina politiska motståndare. Han har önskat att George Bush ska skjutas, han har förespråkat mord på mexikaner och lagt ut hemadresser till jurymedlemmarna i New Jerseys högsta domstol.

Enligt uppgifter från bloggen Hatewatch, som drivs av den respekterade organisationen Southern Poverty law center, ska Hal Turner samtidigt ha stått på FBI:s lönelista som informatör. Uppgifterna har inte kommenterats av Turner eller FBI, men efter avslöjandet meddelade Turner att han lämnar vit makt-rörelsen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA