Känd amerikansk nazist gripen för uppvigling

Publicerad 2009-06-10

Den amerikanske nazisten Hal Turner har gripits av polis, rapporterar bloggen Hatewatch. Turner kan komma skickas till Connecticut där han står anklagad för att ha uppmanat till våld mot två statstjänstemän

Det var under 2008 som Turner på sin blogg uppmanade sina läsare att ta till vapen mot två av Connecticuts statstjänstemän. Enligt Michael Fallon från polisen i Connecticut har Turner i och med sitt blogginlägg gått över yttrandefrihetens gränser. Turner väntar nu på att rätten ska avgöra om han ska skickas tillbaka till Connecticut eller inte.

Hal Turner är känd för att rutinmässigt uppmana till våld mot sina politiska motståndare. Han har önskat att George Bush ska skjutas, han har förespråkat mord på mexikaner och lagt ut hemadresser till jurymedlemmarna i New Jerseys högsta domstol.

Enligt uppgifter från bloggen Hatewatch, som drivs av den respekterade organisationen Southern Poverty law center, ska Hal Turner samtidigt ha stått på FBI:s lönelista som informatör. Uppgifterna har inte kommenterats av Turner eller FBI, men efter avslöjandet meddelade Turner att han lämnar vit makt-rörelsen.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.