Känd amerikansk nazist gripen för uppvigling

Publicerad 2009-06-10

Den amerikanske nazisten Hal Turner har gripits av polis, rapporterar bloggen Hatewatch. Turner kan komma skickas till Connecticut där han står anklagad för att ha uppmanat till våld mot två statstjänstemän

Det var under 2008 som Turner på sin blogg uppmanade sina läsare att ta till vapen mot två av Connecticuts statstjänstemän. Enligt Michael Fallon från polisen i Connecticut har Turner i och med sitt blogginlägg gått över yttrandefrihetens gränser. Turner väntar nu på att rätten ska avgöra om han ska skickas tillbaka till Connecticut eller inte.

Hal Turner är känd för att rutinmässigt uppmana till våld mot sina politiska motståndare. Han har önskat att George Bush ska skjutas, han har förespråkat mord på mexikaner och lagt ut hemadresser till jurymedlemmarna i New Jerseys högsta domstol.

Enligt uppgifter från bloggen Hatewatch, som drivs av den respekterade organisationen Southern Poverty law center, ska Hal Turner samtidigt ha stått på FBI:s lönelista som informatör. Uppgifterna har inte kommenterats av Turner eller FBI, men efter avslöjandet meddelade Turner att han lämnar vit makt-rörelsen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA