Kontrovers inom SD om moskébygge

Publicerad 2009-08-03

Sverigedemokraten Jan Hansveden i Landskrona riskerar att uteslutas ur partiet efter att han öppnat upp för ett moskébygge på en fastighetstomt som han äger. Han har lämnat in ett förhandsbesked i ärendet till teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen.

Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas presschef, bekräftar till Helsingborgs Dagblad att det lämnats in ett förslag om uteslutning av Jan Hansveden till partiets verkställande utskott.

– Det är inte förenligt med vår värdegrund att den personliga girigheten går före att gamla svenska fastigheter rivs för ett moskébygge, säger han till tidningen.

Jan Hansveden oroas inte av att han kan komma att uteslutas.

– Jag själv skulle tycka att det vore olyckligt med en moské i Landskrona centrum. Men inget av de andra buden kan matcha det jag fått som gäller ett moskébygge. Men det är inte jag som fattar beslutet. Det är byggnadsnämnden, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.