Kontrovers inom SD om moskébygge

Publicerad 2009-08-03

Sverigedemokraten Jan Hansveden i Landskrona riskerar att uteslutas ur partiet efter att han öppnat upp för ett moskébygge på en fastighetstomt som han äger. Han har lämnat in ett förhandsbesked i ärendet till teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen.

Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas presschef, bekräftar till Helsingborgs Dagblad att det lämnats in ett förslag om uteslutning av Jan Hansveden till partiets verkställande utskott.

– Det är inte förenligt med vår värdegrund att den personliga girigheten går före att gamla svenska fastigheter rivs för ett moskébygge, säger han till tidningen.

Jan Hansveden oroas inte av att han kan komma att uteslutas.

– Jag själv skulle tycka att det vore olyckligt med en moské i Landskrona centrum. Men inget av de andra buden kan matcha det jag fått som gäller ett moskébygge. Men det är inte jag som fattar beslutet. Det är byggnadsnämnden, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA