Kontrovers inom SD om moskébygge

Publicerad 2009-08-03

Sverigedemokraten Jan Hansveden i Landskrona riskerar att uteslutas ur partiet efter att han öppnat upp för ett moskébygge på en fastighetstomt som han äger. Han har lämnat in ett förhandsbesked i ärendet till teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen.

Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas presschef, bekräftar till Helsingborgs Dagblad att det lämnats in ett förslag om uteslutning av Jan Hansveden till partiets verkställande utskott.

– Det är inte förenligt med vår värdegrund att den personliga girigheten går före att gamla svenska fastigheter rivs för ett moskébygge, säger han till tidningen.

Jan Hansveden oroas inte av att han kan komma att uteslutas.

– Jag själv skulle tycka att det vore olyckligt med en moské i Landskrona centrum. Men inget av de andra buden kan matcha det jag fått som gäller ett moskébygge. Men det är inte jag som fattar beslutet. Det är byggnadsnämnden, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA