Kristdemokrat berömde Hitler

Publicerad 2009-06-18

Gör som Hitler och investera oss ur krisen, det föreslog Kristdemokraten Karl-Göran Välivaara i en debatt landstingsfullmäktige igår.

- Adolf Hitler lät bygga motorvägar och det vände den tyska ekonomin. Men några fick det sämre, ska Välivaara ha sagt enligt Norrbottenskuririen.

Många på mötet reagerade starkt på Välivaaras utspel.
– Det är häpnadsväckande att i en folkvald församling gå upp och säga något sådant, säger socialdemokraten Kent Ögren till Aftonbladet.se

Enligt Leif Grammer, ordförande för Kristdemokraterna i Norrbotten, handlar det om en olycklig formulering.
– Alla kopplingar där man hänvisar till att nazister och Adolf Hitler är olämpliga, säger han till Aftonbladet.se
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA