Madonna tog ställning för romer

Publicerad 2009-08-31

På den konsert som Madonna höll i Bukarest, Rumänien, i förra veckan tog artisten till orda mot diskrimineringen av romer. Publiken svarade med burop.

– Jag har fått klart för mig att förekommer mycket diskriminering av romer i östra Europa. Det gör mig väldigt ledsen, sade Madonna och möttes av kraftigt buande, enligt SVT.
Det var i samband med att världsartisten uppträdde i Bukarest inför 60 000 personer som hon gjorde uttalandet. Publikens applåder och jubel försvann och burop riktades mot scenen.
Madonna uttalade sig även mot diskriminering av homosexuella och möttes även då av publikens ogillande.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro