Madonna tog ställning för romer

Publicerad 2009-08-31

På den konsert som Madonna höll i Bukarest, Rumänien, i förra veckan tog artisten till orda mot diskrimineringen av romer. Publiken svarade med burop.

– Jag har fått klart för mig att förekommer mycket diskriminering av romer i östra Europa. Det gör mig väldigt ledsen, sade Madonna och möttes av kraftigt buande, enligt SVT.
Det var i samband med att världsartisten uppträdde i Bukarest inför 60 000 personer som hon gjorde uttalandet. Publikens applåder och jubel försvann och burop riktades mot scenen.
Madonna uttalade sig även mot diskriminering av homosexuella och möttes även då av publikens ogillande.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA