Mein Kampf – populär bland indiska studenter

Publicerad 2009-04-21

På ett år har Mein Kampf, Adolf Hitlers självbiografi fått fördubblad försäljning i Indien. En av anledningen till att försäljningen ökat är att den blivit efterfrågad bland ekonomistudenter. De tycker att den är en guide till affärslivet snarare än nazistisk propaganda, rapporterar brittiska Telegraph.

De senaste sex månaderna har Mein Kampf sålt 10 000 exemplar i New Dehli. Boken har ökat sin försäljning stort de senaste åren och är populär bland ekonomistudenter.
– De ser boken som en berättelse om att ha en idé, utmåla en plan om hur den ska genomföras och till sist utföra den, säger Sohin Lakhani, bokförsäljare i Mumbai till Breaking news.
Förutom i Indien har Mein Kampf också blivit populär i Kroatien och Turkiet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA