Mein Kampf – populär bland indiska studenter

Publicerad 2009-04-21

På ett år har Mein Kampf, Adolf Hitlers självbiografi fått fördubblad försäljning i Indien. En av anledningen till att försäljningen ökat är att den blivit efterfrågad bland ekonomistudenter. De tycker att den är en guide till affärslivet snarare än nazistisk propaganda, rapporterar brittiska Telegraph.

De senaste sex månaderna har Mein Kampf sålt 10 000 exemplar i New Dehli. Boken har ökat sin försäljning stort de senaste åren och är populär bland ekonomistudenter.
– De ser boken som en berättelse om att ha en idé, utmåla en plan om hur den ska genomföras och till sist utföra den, säger Sohin Lakhani, bokförsäljare i Mumbai till Breaking news.
Förutom i Indien har Mein Kampf också blivit populär i Kroatien och Turkiet.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.