Mein Kampf – populär bland indiska studenter

Publicerad 2009-04-21

På ett år har Mein Kampf, Adolf Hitlers självbiografi fått fördubblad försäljning i Indien. En av anledningen till att försäljningen ökat är att den blivit efterfrågad bland ekonomistudenter. De tycker att den är en guide till affärslivet snarare än nazistisk propaganda, rapporterar brittiska Telegraph.

De senaste sex månaderna har Mein Kampf sålt 10 000 exemplar i New Dehli. Boken har ökat sin försäljning stort de senaste åren och är populär bland ekonomistudenter.
– De ser boken som en berättelse om att ha en idé, utmåla en plan om hur den ska genomföras och till sist utföra den, säger Sohin Lakhani, bokförsäljare i Mumbai till Breaking news.
Förutom i Indien har Mein Kampf också blivit populär i Kroatien och Turkiet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA