090612_utr_usa.jpg\

Bara några dagar innan dödsskjutningen på Förintelsemuseet i Washington flyttade mördaren över domännamnet för hans rasistiska hemsida till en annan man. Hemsidan listades redan 2003 av Southern Poverty Law Center som en hatsida.

Museimördaren i USA planerade fler dåd

Publicerad 2009-06-12

Onsdagens dödsskjutning på Förintelsemuseet i USA som utfördes av den kända nazisten James Wenneker von Brunn var en av flera planerade attacker. Polisen har i en anteckningsbok tillhörande den 88-årige mördaren funnit en lista över "tänkbara andra mål".

Det var i onsdags eftermiddag som 88-årige James Wenneker von Brunn gick in på Förintelsemuseet i Washington och sköt ihjäl en vakt. James Wenneker von Brunn själv skottskadades när andra vaktar besvarade beskjutningen.

Nu visar polisens förundersökning att James Wenneker von Brunn planerade fler dåd, uppger SPLC. I en anteckningsbok tillhörande von Brunn har polisen funnit en lista över andra mål, bland annat vita huset, stats-domkyrkan och tidningen Washington Post.

Känd nazist


James Wenneker von Brunn, född 1920, har drivit en rasistisk hemsida, skrivit antisemitiska böcker och samarbetet med andra nazister. I sin antisemitiska bok "Kill the Best Gentiles", skriver von Brunn bland annat:

"Historien visar oss att judar är tvångsmässiga lögnare. Det är ett genetiskt drag som alla judar delar. Alla judar vet att 'Förintelsen' är en lögn – eftersom de förstår varandra."

Åklagare Channing Phillips sa till journalister på torsdagen att livstidsfängelse eller dödstraff väntar von Brunn om han fälls, rapporterar TT.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA