090612_utr_usa.jpg\

Bara några dagar innan dödsskjutningen på Förintelsemuseet i Washington flyttade mördaren över domännamnet för hans rasistiska hemsida till en annan man. Hemsidan listades redan 2003 av Southern Poverty Law Center som en hatsida.

Museimördaren i USA planerade fler dåd

Publicerad 2009-06-12

Onsdagens dödsskjutning på Förintelsemuseet i USA som utfördes av den kända nazisten James Wenneker von Brunn var en av flera planerade attacker. Polisen har i en anteckningsbok tillhörande den 88-årige mördaren funnit en lista över "tänkbara andra mål".

Det var i onsdags eftermiddag som 88-årige James Wenneker von Brunn gick in på Förintelsemuseet i Washington och sköt ihjäl en vakt. James Wenneker von Brunn själv skottskadades när andra vaktar besvarade beskjutningen.

Nu visar polisens förundersökning att James Wenneker von Brunn planerade fler dåd, uppger SPLC. I en anteckningsbok tillhörande von Brunn har polisen funnit en lista över andra mål, bland annat vita huset, stats-domkyrkan och tidningen Washington Post.

Känd nazist


James Wenneker von Brunn, född 1920, har drivit en rasistisk hemsida, skrivit antisemitiska böcker och samarbetet med andra nazister. I sin antisemitiska bok "Kill the Best Gentiles", skriver von Brunn bland annat:

"Historien visar oss att judar är tvångsmässiga lögnare. Det är ett genetiskt drag som alla judar delar. Alla judar vet att 'Förintelsen' är en lögn – eftersom de förstår varandra."

Åklagare Channing Phillips sa till journalister på torsdagen att livstidsfängelse eller dödstraff väntar von Brunn om han fälls, rapporterar TT.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA