Muslimska studenter attackerade i Paris

Publicerad 2009-01-15

Våldet i spåren av kriget i Gaza har nu även drabbat muslimer. Två muslimska studenter attackerades förra veckan utanför sin skolan av aktivister från JDL, Jewish Defense League, rapporterar franska medier.

Attacken mot de två muslimska studenterna som är mellan 15 och 17 år skedde förra torsdagen i samband med att aktivister från extremistgruppen JDL delade ut flygblad utanför Jansson de Sailly skolan i Paris. I flygbladet uppmanade JDL unga judar att skydda den judiska gruppen i Frankrike från antisemitism. När en av studenterna vägrade ta emot ta emot flygbladet ska han och hans kusin enligt mediauppgifter ha blivit attackerade.

Attacken mot de två unga muslimerna har fått ordföranden för den franska organisationen AVI, Föreningen för hjälp till offer för orättvisor, Rachid Nekkaz att reagera.

– När en synagoga attackeras reagerar alla och det är bra. Fransmän med nordafrikansk bakgrund borde åtnjuta samma behandling, säger han i Le Monde.

JDL fördömer våldet mot de muslimska studenterna och förnekar att det var någon av deras aktivister som låg bakom attacken. De hävdar att någon måste ha hittat organisationens flygblad och bestämt sig för att dela ut dem på egen hand.
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA