Muslimska studenter attackerade i Paris

Publicerad 2009-01-15

Våldet i spåren av kriget i Gaza har nu även drabbat muslimer. Två muslimska studenter attackerades förra veckan utanför sin skolan av aktivister från JDL, Jewish Defense League, rapporterar franska medier.

Attacken mot de två muslimska studenterna som är mellan 15 och 17 år skedde förra torsdagen i samband med att aktivister från extremistgruppen JDL delade ut flygblad utanför Jansson de Sailly skolan i Paris. I flygbladet uppmanade JDL unga judar att skydda den judiska gruppen i Frankrike från antisemitism. När en av studenterna vägrade ta emot ta emot flygbladet ska han och hans kusin enligt mediauppgifter ha blivit attackerade.

Attacken mot de två unga muslimerna har fått ordföranden för den franska organisationen AVI, Föreningen för hjälp till offer för orättvisor, Rachid Nekkaz att reagera.

– När en synagoga attackeras reagerar alla och det är bra. Fransmän med nordafrikansk bakgrund borde åtnjuta samma behandling, säger han i Le Monde.

JDL fördömer våldet mot de muslimska studenterna och förnekar att det var någon av deras aktivister som låg bakom attacken. De hävdar att någon måste ha hittat organisationens flygblad och bestämt sig för att dela ut dem på egen hand.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA