Muslimska studenter attackerade i Paris

Publicerad 2009-01-15

Våldet i spåren av kriget i Gaza har nu även drabbat muslimer. Två muslimska studenter attackerades förra veckan utanför sin skolan av aktivister från JDL, Jewish Defense League, rapporterar franska medier.

Attacken mot de två muslimska studenterna som är mellan 15 och 17 år skedde förra torsdagen i samband med att aktivister från extremistgruppen JDL delade ut flygblad utanför Jansson de Sailly skolan i Paris. I flygbladet uppmanade JDL unga judar att skydda den judiska gruppen i Frankrike från antisemitism. När en av studenterna vägrade ta emot ta emot flygbladet ska han och hans kusin enligt mediauppgifter ha blivit attackerade.

Attacken mot de två unga muslimerna har fått ordföranden för den franska organisationen AVI, Föreningen för hjälp till offer för orättvisor, Rachid Nekkaz att reagera.

– När en synagoga attackeras reagerar alla och det är bra. Fransmän med nordafrikansk bakgrund borde åtnjuta samma behandling, säger han i Le Monde.

JDL fördömer våldet mot de muslimska studenterna och förnekar att det var någon av deras aktivister som låg bakom attacken. De hävdar att någon måste ha hittat organisationens flygblad och bestämt sig för att dela ut dem på egen hand.
Daniel Poohl

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.