ND_Marc-Abramsson_040918040918-nd-marc-abramsson-01.jpg\

Marc Abramsson, partiledare för Nationaldemokraterna kördes ut från skola efter att elever högljutt protesterat mot partiets närvaro.
FOTO: Expo

Nationaldemokrater utkörda från skola

Publicerad 2009-11-27

Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson kördes ut från skola orkestrerade av elevernas hurrarop och jubel.

Det var på onsdagen som Nationaldemokraternas ungdomsförbund tillsammans med andra politiska ungdomsförbund bjudits in till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlyckes partidagar, skriver Göteborgs Posten.

Eleverna fann dock inte Nationaldemokraternas närvaro önskvärd. Banderoll med texten "Inga nazister på skola" vecklades ut. Andra kastade pappbollar. Skolpersonal bildade kedja runt de fyra nationaldemokraterna för att skydda dem från upprörda elever. För att återställa ordningen beslutades sig skolledningen för att avvisa de ansatta nationaldemokraterna. När nationaldemokraterna vägrade lämna skolan tillkallades polis.
– En lektion i vardagslivets demokrati, kommenterade rektor Thomas Svensson händelsen till Göteborgs Posten.

Partiledare Marc Abramsson var en av de nationaldemokrater som var på plats. Han sa efteråt att en polisanmälan mot skolledningen skulle lämnas in. Enligt Nationaldemokraternas version så försökte inte lärarna skydda dem, utan bara hindra intresserade elever från att ta del av partiets information.
– Innan hade vi ett trevligt samtal med eleverna, vi diskuterade fritt. När lärarna tvingade eleverna att ta avstånd och dessutom hetsade upp invandrarelever för att förmå dem att riva sönder ett och annat flygblad för oss, så förstördes stämningens snabbt, säger Marc Abramsson i ett uttalande på partiets hemsida. .
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA