ND_Marc-Abramsson_040918040918-nd-marc-abramsson-01.jpg\

Marc Abramsson, partiledare för Nationaldemokraterna kördes ut från skola efter att elever högljutt protesterat mot partiets närvaro.
FOTO: Expo

Nationaldemokrater utkörda från skola

Publicerad 2009-11-27

Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson kördes ut från skola orkestrerade av elevernas hurrarop och jubel.

Det var på onsdagen som Nationaldemokraternas ungdomsförbund tillsammans med andra politiska ungdomsförbund bjudits in till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlyckes partidagar, skriver Göteborgs Posten.

Eleverna fann dock inte Nationaldemokraternas närvaro önskvärd. Banderoll med texten "Inga nazister på skola" vecklades ut. Andra kastade pappbollar. Skolpersonal bildade kedja runt de fyra nationaldemokraterna för att skydda dem från upprörda elever. För att återställa ordningen beslutades sig skolledningen för att avvisa de ansatta nationaldemokraterna. När nationaldemokraterna vägrade lämna skolan tillkallades polis.
– En lektion i vardagslivets demokrati, kommenterade rektor Thomas Svensson händelsen till Göteborgs Posten.

Partiledare Marc Abramsson var en av de nationaldemokrater som var på plats. Han sa efteråt att en polisanmälan mot skolledningen skulle lämnas in. Enligt Nationaldemokraternas version så försökte inte lärarna skydda dem, utan bara hindra intresserade elever från att ta del av partiets information.
– Innan hade vi ett trevligt samtal med eleverna, vi diskuterade fritt. När lärarna tvingade eleverna att ta avstånd och dessutom hetsade upp invandrarelever för att förmå dem att riva sönder ett och annat flygblad för oss, så förstördes stämningens snabbt, säger Marc Abramsson i ett uttalande på partiets hemsida. .
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA