Nationell idag frias från hets

Publicerad 2009-10-15

Justitiekanslern (JK) inleder inte någon förundersökning om hets mot folkgrupp mot det högerextrema partiet Nationaldemokraternas tidning Nationell idag.

En polisanmälan om hets mot folkgrupp hade lämnats in i Stockholm mot ett av numren av Nationell idag som utkom i september i år, skriver Göteborgs posten.
JK Göran Lambertz har beslutat att inte inleda en förundersökning samtidigt som han inte kan se att tidningen innehåller något annat som kan ses som tryckfrihetsbrott.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA