Nationell idag frias från hets

Publicerad 2009-10-15

Justitiekanslern (JK) inleder inte någon förundersökning om hets mot folkgrupp mot det högerextrema partiet Nationaldemokraternas tidning Nationell idag.

En polisanmälan om hets mot folkgrupp hade lämnats in i Stockholm mot ett av numren av Nationell idag som utkom i september i år, skriver Göteborgs posten.
JK Göran Lambertz har beslutat att inte inleda en förundersökning samtidigt som han inte kan se att tidningen innehåller något annat som kan ses som tryckfrihetsbrott.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.