Nazist dömd för våldsamt motstånd

Publicerad 2009-05-14

En 19–årig aktivist från Svenska motståndsrörelsen dömdes på onsdagen för våldsamt motstånd.

19–åringen var med som fanbärare vid en flygbladsutdelning i april förra året. Ett tjugotal aktivister från Svenska motståndsrörelsen deltog i utdelningen som genomfördes i centrala Stockholm. När aktivisterna tagit sig till Gamla stans tunnelbanestation genomförde polisen en visitering av gruppen.

Enligt tingsrätten rörde sig 19–åringen bort från gruppen när en polisman försökte stoppa honom och få in han i gruppen igen. Han satte sig då i motvärn, krängde med kroppen och försökte göra sig fri. Till sitt försvar i rätten uppgav 19–åringen att han som fanbärare var tvungen att lämna över fanan till en kamrat och kunde inte på polisens begäran slänga den på marken. 19–åringen dömdes till 2 000 kronor i dagsböter.
Kenny Hjälte

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA