Nazister demonstrerade i Prag

Publicerad 2009-10-30

Ett hundratal medlemmar och sympatisörer till det högerextrema partiet Delnická strana Arbetarpartiet demonstrerade i onsdags på Prags gator.

Enligt tidningen Romano Vodi gick demonstrationen lugnt till trots att antirasister fanns på plats för att protestera mot arrangemanget. Deltagarantalet var dessutom halverat jämfört med förra året.

Delnická strana vars partiprogram för närvarande är under granskning av jurister för ett eventuellt förbud meddelade under demonstrationen att de kommer att kandidera i valen även om programmet skulle förbjudas av domstol.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.