Nazister demonstrerade i Prag

Publicerad 2009-10-30

Ett hundratal medlemmar och sympatisörer till det högerextrema partiet Delnická strana Arbetarpartiet demonstrerade i onsdags på Prags gator.

Enligt tidningen Romano Vodi gick demonstrationen lugnt till trots att antirasister fanns på plats för att protestera mot arrangemanget. Deltagarantalet var dessutom halverat jämfört med förra året.

Delnická strana vars partiprogram för närvarande är under granskning av jurister för ett eventuellt förbud meddelade under demonstrationen att de kommer att kandidera i valen även om programmet skulle förbjudas av domstol.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA