Nazister kastade choklad på Mona Sahlin

Publicerad 2009-05-04

Aktivister från nazistiska Folkfronten kastade choklad på Mona Sahlin under hennes tal i Malmö första maj. Aktionen var tänkt som ett skämt för att påminna om Mona Sahlins tidigare fiffel.

Mitt under Mona Sahlins fösta maj-tal i Folkparken i Malmö kastade några aktivister från Folkfronten Toblerone mot henne. Tanken var enligt Folkfrontens hemsida att påminna om hur partiledaren tidigare använt svenska folkets pengar för att köpa choklad. Mona Sahlin kommenterade händelsen i sitt tal med att chokladkastaren också hade rätt till att få en utbildning. Polisen har inte gripit chokladkastaren och någon anmälan gjordes inte efteråt.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA