Nazister kastade choklad på Mona Sahlin

Publicerad 2009-05-04

Aktivister från nazistiska Folkfronten kastade choklad på Mona Sahlin under hennes tal i Malmö första maj. Aktionen var tänkt som ett skämt för att påminna om Mona Sahlins tidigare fiffel.

Mitt under Mona Sahlins fösta maj-tal i Folkparken i Malmö kastade några aktivister från Folkfronten Toblerone mot henne. Tanken var enligt Folkfrontens hemsida att påminna om hur partiledaren tidigare använt svenska folkets pengar för att köpa choklad. Mona Sahlin kommenterade händelsen i sitt tal med att chokladkastaren också hade rätt till att få en utbildning. Polisen har inte gripit chokladkastaren och någon anmälan gjordes inte efteråt.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA