Nazister kastade choklad på Mona Sahlin

Publicerad 2009-05-04

Aktivister från nazistiska Folkfronten kastade choklad på Mona Sahlin under hennes tal i Malmö första maj. Aktionen var tänkt som ett skämt för att påminna om Mona Sahlins tidigare fiffel.

Mitt under Mona Sahlins fösta maj-tal i Folkparken i Malmö kastade några aktivister från Folkfronten Toblerone mot henne. Tanken var enligt Folkfrontens hemsida att påminna om hur partiledaren tidigare använt svenska folkets pengar för att köpa choklad. Mona Sahlin kommenterade händelsen i sitt tal med att chokladkastaren också hade rätt till att få en utbildning. Polisen har inte gripit chokladkastaren och någon anmälan gjordes inte efteråt.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.