Nazistisk Facebookgrupp väcker känslor på Åland

Publicerad 2009-09-03

En medlemsgrupp på internetsajten Facebook har väckt starka känslor på Åland.

Facebookgruppen Nya nazi Åland bestod främst av några pojkar i yngre tonåren. Gruppen yngsta medlem var nio år gammal. I det lilla samhället Kyrkby där pojkarna bor har både allmänhet och föräldrar upprörts av gruppens existens, skriver tidningen Nya Åland.

Gruppens grundare ångrar nu att han skapade Facebooksajten.
– Han ångrar sig djupt och önskar att det gjorda skulle varit ogjort. Skolan har lagt in de resurser som finns för att hjälpa honom att förstå vad han sysslat med, säger pojkens rektor Gerts Friman till Nya Åland.
Facebookgruppen är nedlagd.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA