Nazistisk Facebookgrupp väcker känslor på Åland

Publicerad 2009-09-03

En medlemsgrupp på internetsajten Facebook har väckt starka känslor på Åland.

Facebookgruppen Nya nazi Åland bestod främst av några pojkar i yngre tonåren. Gruppen yngsta medlem var nio år gammal. I det lilla samhället Kyrkby där pojkarna bor har både allmänhet och föräldrar upprörts av gruppens existens, skriver tidningen Nya Åland.

Gruppens grundare ångrar nu att han skapade Facebooksajten.
– Han ångrar sig djupt och önskar att det gjorda skulle varit ogjort. Skolan har lagt in de resurser som finns för att hjälpa honom att förstå vad han sysslat med, säger pojkens rektor Gerts Friman till Nya Åland.
Facebookgruppen är nedlagd.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.