Nazistiska slagord friades av tysk domstol

Publicerad 2009-08-19

En tysk federal domstol beslutade i förra veckan att nazistiska slagord endast är förbjudna om de används på tyska, skriver AP.

Domstolen beslutade att hundra stycken beslagtagna t-shirts, med texten "Blood and Honour", inte var straffbara. Sloganen är en direktöversättning av "Blut in Ehre" som användes av Hitlerjugend. Blood and Honur också namnet på ett internationellt nazistiskt nätverk.

Nazistiska symboler och slagord är förbjudna i Tyskland. Den federala domstolen skickade dock tillbaka ärendet till lägre insats med motiveringen att t-shirtsen kunde bedömas som olagliga då de också innehöll nazistiska symboler, skriver AP.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA