Nazistiska slagord friades av tysk domstol

Publicerad 2009-08-19

En tysk federal domstol beslutade i förra veckan att nazistiska slagord endast är förbjudna om de används på tyska, skriver AP.

Domstolen beslutade att hundra stycken beslagtagna t-shirts, med texten "Blood and Honour", inte var straffbara. Sloganen är en direktöversättning av "Blut in Ehre" som användes av Hitlerjugend. Blood and Honur också namnet på ett internationellt nazistiskt nätverk.

Nazistiska symboler och slagord är förbjudna i Tyskland. Den federala domstolen skickade dock tillbaka ärendet till lägre insats med motiveringen att t-shirtsen kunde bedömas som olagliga då de också innehöll nazistiska symboler, skriver AP.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.