Nio gripna i demonstration mot islam i England

Publicerad 2009-05-26

Vid en demonstration i Luton mot muslimska extremister greps nio personer när de störde en parad för hemkommande brittiska soldater.

I aktionen deltog 500 demonstranter som bland annat bar skyltar med texten "Inga sharialagar i Storbritannien". Marschen var organiserad av Enade Folket i Luton (UPL) för att protestera mot muslimer som arrangerat en parad för hemkommande soldater.

En polisman berättar för The Telegraph att nio personer har omhändertagits för skadegörelse och kränkning. Flera bilar förstördes i aktionen och en asiatisk firma fick ett fönsterglas sönderslaget.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.