Nio gripna i demonstration mot islam i England

Publicerad 2009-05-26

Vid en demonstration i Luton mot muslimska extremister greps nio personer när de störde en parad för hemkommande brittiska soldater.

I aktionen deltog 500 demonstranter som bland annat bar skyltar med texten "Inga sharialagar i Storbritannien". Marschen var organiserad av Enade Folket i Luton (UPL) för att protestera mot muslimer som arrangerat en parad för hemkommande soldater.

En polisman berättar för The Telegraph att nio personer har omhändertagits för skadegörelse och kränkning. Flera bilar förstördes i aktionen och en asiatisk firma fick ett fönsterglas sönderslaget.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA