NPD-ledare omvald

Publicerad 2009-04-06

Udo Voigt omvaldes i helgen till partiordförande för det tyska högerextrema partiet NPD, rapporterar tysk media. Voigt, som utmanades av Udo Pastör, vann till slut med 136 röster mot 72.

Udo Voigt, som har lett NPD i 13 år, har varit under stor press under de senaste veckorna. Han har mött intern kritik för sitt sätt att kontrollera partiets finanser.

NPD står på ruinens brant sedan partiet dömts att betala 2,2 miljoner Euro i böter efter att det uppdagats att NPD inte kunnat redovisa var pengarna de fick under valrörelsen 2007 tagit vägen.

Relaterade artiklar


NPD riskerar konkurs
Högerextremister framåt i Tyskland
Partiledare med Hitler som förebild
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA