NPD-ledare omvald

Publicerad 2009-04-06

Udo Voigt omvaldes i helgen till partiordförande för det tyska högerextrema partiet NPD, rapporterar tysk media. Voigt, som utmanades av Udo Pastör, vann till slut med 136 röster mot 72.

Udo Voigt, som har lett NPD i 13 år, har varit under stor press under de senaste veckorna. Han har mött intern kritik för sitt sätt att kontrollera partiets finanser.

NPD står på ruinens brant sedan partiet dömts att betala 2,2 miljoner Euro i böter efter att det uppdagats att NPD inte kunnat redovisa var pengarna de fick under valrörelsen 2007 tagit vägen.

Relaterade artiklar


NPD riskerar konkurs
Högerextremister framåt i Tyskland
Partiledare med Hitler som förebild
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.