expo3_09omsl220px.jpg\

Nytt nummer av Expo

Publicerad 2009-09-25

I dag släpper tidskriften Expo sitt tredje nummer för året. Det nya numret granskar bland annat situationen för landets antirasistiska organisationer. Åtta av tio grupper har under de senaste åren blivit utsatta för våld, hot och trakasserier.

Expo kan också avslöja hur landets mest våldsamma nazistgrupp gömmer vapen, hur en svensk skandalomsusad affärsman har hamnat mitt i den tyska extremhögerns interna strider och hur muslimer trakasseras i Södertälje.

Expo når prenumeranterna i dag och finns att köpa i butik på måndag.

Läs mer om numret på här

Eller, om du är på bokmässan, kom till monter B07:57 och tjuvkika.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.